Marchwianka pachnąca curry

Ugotowana z dodatkiem ciecierzycy

Zupa marchwiowa
Zupa marchwiowa123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Cebulę, czosnek i imbir obierz, posiekaj. Marchewki obierz, opłucz, pokrój na kawałeczki. W garnku rozgrzej olej. Wrzuć marchewkę, cebulę, czosnek oraz imbir. Smaż 4 minuty. Potem warzywa zalej 1 litrem gorącej wody. Wsyp bulion. Gotuj pod przykryciem ok. 25 minut. 

2. W tym czasie osącz ciecierzycę. Trochę zostaw do dekoracji. Resztę wrzuć do garnka z zupą. Ponownie zagotuj. Zmiksuj. Wymieszaj ze śmietaną. Przypraw solą, pieprzem i curry. Rozlej do miseczek. Udekoruj chipsami i ciecierzycą.

Przepis na babeczki marchewkoweInteria Kulinaria
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas