Marchwianka z imbirem

Lekka, aromatyczna zupa

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Por oczyść, opłucz, pokrój w plasterki. Podsmażw garnku na rozgrzanym oleju. Wyjmij. Odłóż na bok.Cebulę, czosnek oraz imbir obierz, drobno posiekaj.Marchewki obierz, opłucz, pokrój na kawałki.Na tłuszcz ze smażenia pora wrzuć marchewkę, cebulę,czosnek oraz imbir. Smaż razem 5 minut. Potemwarzywa zalej 4 szklankami wody. Wsyp bulion. Doprowadźdo wrzenia, następnie zmniejsz płomień i gotujpod przykryciem 20 minut.Miękkie warzywa zmiksuj razem z wywarem. Zupęprzypraw solą, pieprzem i cukrem. Rozlej do kokilek.Na wierzchu każdej porcji rozłóż podsmażone plasterkipor i zrób kleks ze śmietany (ew. jogurtu).

Szybka i tania zupa pomidorowaInteria Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas