Marchwianka z pesto

Pełnowartościowa zupa, która syci i smakuje

Zupa z marchwi
Zupa z marchwi123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek obierz, grubo posiekaj. Marchewki  i ziemniak obierz, opłucz, pokrój na kawałeczki. W garnku rozgrzej olej z dodatkiem masła. Wrzucić marchewki, ziemniak oraz cebulę i czosnek. Smaż razem przez 5 minut, ciągle mieszając. Potem warzywa zalej 4 szklankami gorącej wody. Wsyp bulion. Całość doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz płomień. Gotuj pod przykryciem ok. 20 minut. Miękkie warzywa zmiksuj wraz z wywarem na gładko. Wymieszaj ze śmietaną. Ponownie zagotuj. Zupę przypraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Rozlej do kokilek. Na wierzchu każdej porcji zrób kleks  z sosu pesto. Podawaj np. z paluszkami grissini.

Wygraj 20 000 złotych!INTERIA.PL
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas