Marmoladnik z notatnika Anny

Domowe ciasto, które nie ma sobie równych! Będzie się idealnie komponować z popołudniową kawą lub herbatą, równie dobrze może też być drugim śniadaniem na słodko.

Słodkie akurat na tyle, ile trzeba
Słodkie akurat na tyle, ile trzebaINTERIA.PL

Do miski przesiewamy mąkę z sodą. Następnie do tego samego naczynia wsypujemy pozostałe sypkie składniki, mieszamy je łyżką. W drugiej misce umieszczamy pozostałe składniki i mieszamy je dokładnie mikserem. Gdy się połączą, przelewamy powstałą masę do pierwszej miski z sypką zawartością.

Wszystko razem ponownie dokładnie miksujemy. Przelewamy gotową masę do wytłuszczonej lub wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Wstawiamy ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy około godziny. Po upieczeniu obsypujemy według uznania cukrem pudrem.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas