Marynowane steki z karkówki z sałatką z makaronu
Z grilla.

Składniki na 4 porcje:
- 2 gałązki rozmarynu, - 3 łyżki średnio-ostrej musztardy,- 2 łyżki miodu, - 7 łyżek oliwy z oliwek, - sól, czarny pieprz, - 4 steki z karkówki, - 200 g makaronu Penne, - pęczek zielonej cebulki, - 200 g pomidorków koktajlowych, - 5 łyżek białego octu winnego, - szczypta soli, - pęczek rukoli
Przygotowanie:
Musztardę, miód i łyżkę oliwy wymieszać, dodać drobno posiekany rozmaryn, doprawić solą i pieprzem. Mięso zalać marynatą i odstawić na co najmniej 2 godziny. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, zahartować. Ocet, sól, pieprz szczyptę cukru wymieszać z 6 łyżkami oliwy. Do makaronu dodać poprzekrawane pomidorki i drobno pokrojoną zieloną cebulkę, zmieszać, zalać przygotowanym sosem. Dodać rukolę, jeszcze raz doprawić solą i pieprzem. Steki grillować ok 10 minut obracając. Podawać z sałatką. Czas przygotowania: 40 minut Jedna porcja zawiera: 2980 kJ/712 kcal