Marynowane żeberka

W aromatycznym sosie.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1 kg żeberek w małych kawałkach
  • 0,25 l wina śliwkowego
  • 1 łyżeczka przyprawy chińskiej
  • 2 łyżki oleju
  • Sól
  • 125 g sosu imbirowego
  • 3 łyżki sosu Worcester
  • Pół pęczka szczypiorku

Przygotowanie:

Żeberka zalać winem zmieszanym z przyprawą chińską i odstawić na i godzinę. Na rozgrzanym oleju smażyć żeberka. Posolić. Wlać marynatę i oba sosy, zamieszać. Żeberka podawać posypane szczypiorkiem.

Czas przygotowania 30 minut

Jedna porcja zawiera 2350 kJ/561 kcal

4 Porcji

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas