Marynujesz mięso w ten sposób? To ogromny błąd. Zwróć uwagę na ten szczegół

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Marynowanie mięsa jest bardzo proste, jednak musimy pamiętać o kluczowych zasadach
Marynowanie mięsa jest bardzo proste, jednak musimy pamiętać o kluczowych zasadach 123RF/PICSEL

Dlaczego warto marynować mięso? Ten prosty krok wzbogaci jego smak

Wielu z nas popełnia ten błąd. Może prowadzić do zatrucia

Mięso należy marynować w lodówce
Mięso należy marynować w lodówce123RF/PICSEL

Jakie przyprawy dodać do marynaty?

  • tymianek,
  • czosnek,
  • majeranek,
  • słodką paprykę,
  • rozmaryn,
  • kumin,
  • estragon,
  • ostrą paprykę,
  • kolendrę. 
„Zdrowie na widelcu”: Marynaty do wołowinyPolsat Cafe