Meksykańska fiesta!
Jesienna aura za oknem zaostrza nasz apetyt na dania, które rozgrzeją nas po długim, chłodnym dniu. Kulinarnym strzałem w 10 dla wszystkich fanów wyrazistych smaków będą tacosy w meksykańskim stylu. Ta oryginalna przekąska przeniesie nas w gorące, południowe klimaty!

Tacosy z salsą, kolendrą i serem
Składniki
- 8 kukurydzianych placków do tacos
- 2 opakowania sera np. Hochland Burger&Toast
- Garść świeżej kolendry
- 2 limonki
- na salsę
- 1/2 ananasa
- 3 pomidory
- 1 awokado
- 1 mała szalotka
- 1 czerwona papryka
- 1 papryczka chili
- Sól i pieprz do smaku
- 1 łyżka soku z limonki
Sposób przygotowania
W piekarniku lub na grillu układamy placki do tacos, na nich po plastrze sera. Zapiekamy około 10 minut w temperaturze 170 °C. W tym czasie przygotowujemy salsę: w drobną kostkę kroimy szalotkę oraz chili, a w półcentymetrową paprykę, obrane awokado oraz pomidory z wcześniej wydrążonym miąższem. Polewamy sokiem z limonki. Mieszamy. Limonkę kroimy w ćwiartki. Na tacos z roztopionym serem układamy po 2 łyżki salsy, składamy na pół, posypujemy kolendrą. Tuż przed jedzeniem polewamy sokiem z limonki.