Reklama

Reklama

Meksykański przysmak

Świetna propozycja dla zabieganych. Pyszne i lekko pikantne danie jednogarnkowe przygotujesz w 30 minut! Możesz serwować na obiad lub kolację.

Czas przyrządzenia: 30 min
Składniki dla: 4 porcji

Składniki

  • 1/2 kg piersi kurczaka
  • sól, pieprz
  • 1 szkl. ryżu
  • 1 czerwona papryka
  • natka
  • 1 chili
  • olej
  • 2-3 ząbki czosnku
  • kumin, słodka i wędzona papryka
  • 5 dag żółtego sera

Sposób przygotowania:

1. Mięso oczyść, pokrój w kostkę. Przesmaż na łyżce oleju razem z kuminem i mielonymi paprykami. Dodaj suchy ryż. Wsyp łyżeczkę soli. Wlej dwie szklanki wody. Duś całość pod przykryciem 15 minut.

Reklama

2. Dodaj pokrojoną na małe kawałki czerwoną paprykę, posiekany strąk chili i rozdrobniony czosnek. Składniki wymieszaj. Trzymaj na ogniu 5 minut.

3. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Posyp startym żółtym serem i 2 łyżkami drobno posiekanej natki.

Dowiedz się więcej na temat: kuchnia meksykańska

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje