Meksykański talerz rozmaitości
Kuchnia meksykańska daje możliwość zabawy smakami i aromatami. Postaw składniki na stole – niech goście sami komponują swoje ulubione mieszanki warzyw.
Sposób przygotowania
Kurczaka nacieramy mieszanką papryk oraz soli i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 220 st. C przez ok. 20 minut (w zależności od wielkości piersi). Parzymy limonkę i kroimy na ćwiartki. Awokado obieramy, pozbywamy się pestki i kroimy w plasterki. Cebulę siekamy w drobną kostkę, pomidorki myjemy i kroimy, kukurydzę i fasolę odcedzamy, szpinak myjemy. Wszystkie składniki wkładamy do oddzielnych miseczek i stawiamy na stole. Kiedy kurczak będzie gotowy kroimy go na plasterki i kładziemy na środku stołu. Stawiamy również pieprz i sól. Podajemy z ugotowanym ryżem.