Meksykański talerz rozmaitości

Kuchnia meksykańska daje możliwość zabawy smakami i aromatami. Postaw składniki na stole – niech goście sami komponują swoje ulubione mieszanki warzyw.

Składniki

  • Pierś z kurczaka
  • Przyprawa papryka słodka wędzona
  • Kukurydza z puszki np. marki Sandra
  • Czerwona fasola np. marki Sandra
  • Awokado
  • Pomidorki koktajlowe
  • Czerwona cebula
  • Limonki
  • Liście szpinaku baby
  • Papryka ostra
  • Ryż
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania

Kurczaka nacieramy mieszanką papryk oraz soli i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 220 st. C przez ok. 20 minut (w zależności od wielkości piersi). Parzymy limonkę i kroimy na ćwiartki. Awokado obieramy, pozbywamy się pestki i kroimy w plasterki. Cebulę siekamy w drobną kostkę, pomidorki myjemy i kroimy, kukurydzę i fasolę odcedzamy, szpinak myjemy. Wszystkie składniki wkładamy do oddzielnych miseczek i stawiamy na stole. Kiedy kurczak będzie gotowy kroimy go na plasterki i kładziemy na środku stołu. Stawiamy również pieprz i sól. Podajemy z ugotowanym ryżem.  

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje