Meksykańskie przekąski na karnawał: enchiladas z guacamole
Zrób przyjęcie w egzotycznym stylu

Składniki:
- Pęczek zielonej cebulki
- 2 ząbki czosnku
- 2 papryczki chili
- 500 g mieszanego mięsa mielonego
- 1 łyżka oleju
- Sól, pieprz
- Puszka pomidorów
- Opakowanie tortilli (8 sztuk)
- 100 g sera Gouda
- 8 listków sałaty
- 2 awokado
- Sok z połowy cytryny
Przygotowanie:
Zieloną cebulkę pokroić. Ząbek czosnku rozgnieść. Chili drobno posiekać.. Mięso mielone usmażyć na oleju , doprawić solą i pieprzem, dodać zieloną cebulkę, chili i czosnek, przesmażyć. Dodać pomidory , gotować 5 minut. Ostudzić. Tortille pojedynczo zawijać w folię aluminiową i podgrzać w piekarniku (175 st. C) przez ok. 10-15 minut. Goudę utrzeć. Tortille rozwinąć z folii. Na tortilla nakładać, sałatę trochę farszu mięsnego I tartego sera. Mocno zrolować i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce.
Na guacamole: Ząbek czosnku rozgnieść, chili drobno pokroić, zmiksować z miąższem awokado. Doprawić sokiem z cytryny i solą.
Enchiladas przekrawać na 3 części i umieszczać w papierowych papilotkach. Podawać z guacamole.Przekąski, zakąski, przystawki i startery