Reklama

Reklama

Męskie grillowanie – burger z rusztu

Nic nie nadaje takiego aromatu i smaku mięsom, jak przyrządzenie ich na ruszcie. Jednak nie zawsze jest to proste zadanie. Właściwe doprawienie, a następnie wypieczenie wołowiny to prawdziwa sztuka.

Burger z piekła rodem

Miłośnikom ognistych przypraw polecamy połączenie chili ze smakiem brazylijskiego pieprzu, pomidorów, papryki i cebuli.  Wystarczy dobrze dobrany sos, aby stworzyć wyrazistą i bardzo ostrą potrawę.

Składniki

  • 200 g mielonej wołowiny
  • Bułka do burgera
  • Sos Aji Panca Chilli np. marki Kühne
  • Papryka Chilli np. marki Kühne
  • Pomidor
  • Cebula
  • Ser
  • Sałata lodowa
  • Sól, pieprz do smaku

Reklama

Wołowinę mieszamy z solą i pieprzem. Formujemy płaskie kotlety i grillujemy po kilka minut z każdej strony do momentu otrzymania pożądanego poziomu wysmażenia. Bułkę przekrawamy na pół i grillujemy przez kilkanaście sekund. Warzywa myjemy i kroimy. Na pieczywo kładziemy liść sałaty, robimy kleks z sosu, kładziemy pokrojone papryczki chilli, ugrillowane mięso, plasterek sera, pomidora i cebulę. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje