Mielone z marchewką

Dziś w naszym przepisie kotlety mielone z dodatkiem marchewki. Smakują wspaniale!

Smakują doskonale
Smakują doskonale 123RF/PICSEL

1. Marchewkę oczyść, obierz, po czym pokrój ją w grubą kostkę. Przesmaż ją lekko na 4 łyżkach masła, oprósz solą i pieprzem, zalej wywarem. Kiedy marchewka zacznie mięknąć, zagęścić sos zasmażką przygotowaną z reszty masła i mąki. Na koniec dodaj śmietanę.

2. Gdy marchewka się dusi, przygotuj kotlety. Do mięsa dodaj namoczoną w mleku bułkę, posiekaną cebulę oraz jajko, a następnie dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Uformuj kotlety i usmaż je na oleju.

3. Marchewkę oprósz posiekaną natką pietruszki, wyłóż na talerz. Podawaj z kotletami, udekoruj natką pietruszki i np. orzechami. Jako dodatek serwuj ziemniaki lub pieczywo.

Przygotowanie: 30 min.

Genialny sposób na mięso mielone - warzywne kotletyInteria Kulinaria
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas