Mielone z serkiem orzechowym
Nowe oblicze mielonych.
- 0,75 dag mielonego mięsa drobiowego,
- 1 cebula,
- 1 jajko,
- 15 dag serka kremowego,
- 1 łyżka siekanych pistacji,
- 10 dag siekanych włoskich orzechów,
- sól, pieprz,
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Mielone mięso połączyć z siekaną cebulą i jajkiem, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować okrągłe kotlety, smażyć na rozgrzanym oleju. Serek połączyć z orzechami włoskimi i nakładać go na usmażone kotlety, zapiec w nagrzanym piekarniku nastawionym na funkcję grill. Podawać z czerwoną kapustą przesmażoną z winogronami. Gotowe danie posypać pistacjami. Czas przygotowania 1 h. Przepis na 4 osoby.