Mielone z suszonymi pomidorami

Tak pyszne, że trudno przestać jeść!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Szalotkę lub cebulę obierz, drobno posiekaj, przesmaż na łyżce oleju. Dodaj do mielonego mięsa razem z drobno posiekanymi pomidorami suszonymi oraz odciśniętą bułką.
2. Dodaj posiekany lub przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz przyprawy i sok wyciśnięty z limonki, dokładnie połącz z jajkiem i tartym serem, dokładnie wyrób.
3. Z przygotowanej masy uformuj kotlety, lekko je spłaszcz. Następnie opanieruj je w bułce tartej, po czym usmaż na złoty kolor z obu stron na mocno rozgrzanym oleju.
4. Kotleciki z suszonymi pomidorami podawaj np. z ziemniakami lub pieczywem oraz ulubioną surówką.

Zmysłowe smaki: Klopsiki z indyka w sosie koperkowymInteria.tv
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas