Reklama

Reklama

Mielonka

Możesz przygotować ją w domu

Składniki:

  • 20 dag mielonej łopatki wieprzowej
  • duży ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Reklama

Przygotowanie:

1. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Mięso wymieszaj z czosnkiem, przypraw solą i pieprzem. Masą napełnij wyparzony słoik nieco ponad połowę. Dobrze ugnieć, zamknij.

2. Słoiki włóż do dużego garnka, zalej zimną wodą. Zagotuj. Ogień zmniejsz, gotuj godzinę. Ostudź. Następnego dnia ponownie gotuj słoiki przez godzinę.

Gotowa mielonka powinna mieć na górze smalczyk, a na dole galaretkę.


Dowiedz się więcej na temat: agata | przepis

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje