Mięsna szpadka w trzech smakach
Wybierz swój ulubiony!
Składniki:
- 100g filetu z indyka
- 100g polędwiczki wieprzowej
- 100g schabu bez kości
- 2 łyżki oleju
- musztarda sarepska np. Tarsmak
Składniki-przyprawy:
- do indyka: sól, kurkuma, miód, musztarda, imbir
- do polędwiczki: sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek, majeranek
- do schabu: sól, papryka słodka, płatki chilli, zioła prowansalskie
Przygotowanie:
1. Mięso oczyścić z błonek, umyć, lekko rozklepać tłuczkiem, doprawić poszczególnymi przyprawami, a następnie natłuścić olejem i odstawić do lodówki na minimum godzinę.
2. Każdy kawałek nadziać na dwie szpadki do szaszłyków i zgrillować na średnio rozgrzanym ruszcie z obydwu stron. Podawać z musztardą sarepską.
Smacznego!