Miętowe makaroniki
Cukier puder przesiej, a następnie wymieszaj z migdałami.
Składniki na 30 sztuk:
- 4 białka
- 30 dag cukru pudru
- 30 dag zmielonych migdałów
- 1/3 łyżeczki zielonego barwnika w paście
- 30 ml likieru miętowego
- łyżeczka kropli miętowych
Sposób przygotowania:
1. Cukier puder przesiej, a następnie wymieszaj z migdałami. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pod koniec dodaj również zielony barwnik.
2. Następnie wlej do białka likier miętowy oraz krople miętowe i miksuj przez chwilę. Potem dodaj migdały z cukrem i delikatnie wymieszaj całość.3. Blachę posmaruj masłem i nakładaj na nią łyżeczką porcje masy. Spłaszczaj je od góry zwilżoną w wodzie łyżką. Piecz przez 15 minut w temperaturze 160˚C.
Czas przygotowania: około godziny