Reklama

Reklama

Miętowy krem z groszku

Zagotować bulion z miętą, wrzucić groszek, gotować do miękkości, zmiksować na krem.

Składniki:

  • 1l bulionu
  • 4 duże liście mięty
  • sól do smaku
  • 450 g świeżego lub mrożonego groszku
  • 100 g twarożku kanapkowo - sernikowego np. Mój Ulubiony

Topping:

  • 100 g twarożku kanapkowo - sernikowego np. Mój Ulubiony
  • 5 listków mięty
  • drobno posiekanych
  • sól do smaku
  • ok 50 g oliwy z oliwek
  • świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania:


Zagotować bulion z miętą, wrzucić groszek, gotować do miękkości, zmiksować na krem. Doprawić solą i dodać serek, ponownie zmiksować. Z twarożku, mięty i oliwy przygotować topping (powinny powstać grudki), doprawić go solą. Przed podaniem łyżeczką nakładać grudki toppingu, oprószyć świeżo mielonym pieprzem.

Reklama

materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy