Reklama

Miętowy krem z groszku

Zagotować bulion z miętą, wrzucić groszek, gotować do miękkości, zmiksować na krem.

Składniki:

  • 1l bulionu
  • 4 duże liście mięty
  • sól do smaku
  • 450 g świeżego lub mrożonego groszku
  • 100 g twarożku kanapkowo - sernikowego np. Mój Ulubiony

Topping:

  • 100 g twarożku kanapkowo - sernikowego np. Mój Ulubiony
  • 5 listków mięty
  • drobno posiekanych
  • sól do smaku
  • ok 50 g oliwy z oliwek
  • świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania:


Zagotować bulion z miętą, wrzucić groszek, gotować do miękkości, zmiksować na krem. Doprawić solą i dodać serek, ponownie zmiksować. Z twarożku, mięty i oliwy przygotować topping (powinny powstać grudki), doprawić go solą. Przed podaniem łyżeczką nakładać grudki toppingu, oprószyć świeżo mielonym pieprzem.

Reklama

materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy