Miętowy krem z groszku

Zagotować bulion z miętą, wrzucić groszek, gotować do miękkości, zmiksować na krem.

Miętowy krem z groszku
Miętowy krem z groszkumateriały prasowemateriały prasowe

Składniki:

  • 1l bulionu
  • 4 duże liście mięty
  • sól do smaku
  • 450 g świeżego lub mrożonego groszku
  • 100 g twarożku kanapkowo - sernikowego np. Mój Ulubiony

Topping:

  • 100 g twarożku kanapkowo - sernikowego np. Mój Ulubiony
  • 5 listków mięty
  • drobno posiekanych
  • sól do smaku
  • ok 50 g oliwy z oliwek
  • świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania:


Zagotować bulion z miętą, wrzucić groszek, gotować do miękkości, zmiksować na krem. Doprawić solą i dodać serek, ponownie zmiksować. Z twarożku, mięty i oliwy przygotować topping (powinny powstać grudki), doprawić go solą. Przed podaniem łyżeczką nakładać grudki toppingu, oprószyć świeżo mielonym pieprzem.

materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas