Miętowy krem z groszku
Zagotować bulion z miętą, wrzucić groszek, gotować do miękkości, zmiksować na krem.
Składniki:
- 1l bulionu
- 4 duże liście mięty
- sól do smaku
- 450 g świeżego lub mrożonego groszku
- 100 g twarożku kanapkowo - sernikowego np. Mój Ulubiony
Topping:
- 100 g twarożku kanapkowo - sernikowego np. Mój Ulubiony
- 5 listków mięty
- drobno posiekanych
- sól do smaku
- ok 50 g oliwy z oliwek
- świeżo mielony pieprz
Sposób przygotowania:
Zagotować bulion z miętą, wrzucić groszek, gotować do miękkości, zmiksować na krem. Doprawić solą i dodać serek, ponownie zmiksować. Z twarożku, mięty i oliwy przygotować topping (powinny powstać grudki), doprawić go solą. Przed podaniem łyżeczką nakładać grudki toppingu, oprószyć świeżo mielonym pieprzem.