Migdałowa rozeta z morelami

Migdałowa rozeta z morelami
Migdałowa rozeta z morelami123RF/PICSEL

Składniki

- spód:

  • 2/3 szkl. mąki krupczatki
  • 2/3 szkl. migdałów
  • 1 szkl. ksylitolu
  • 1/2 kostki (10 dag) masła roślinnego
  • 1 łyżka gęstej śmietany
  • szczypta soli

- obłożenie:

  • 16 moreli
  • 1 szkl. migdałów
  • 5 łyżek ksylitolu
  • 2 łyżki miodu
  • 5 łyżek oleju kokosowego
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka esencji migdałowej
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • szczypta kurkumy
12 porcji

Sposób przygotowania:

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?