Migdałowiec na miodzie

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
Ciasto migdałowe
Ciasto migdałowe123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 i 2/3 szkl. mąki pszennej
  • 1 szkl. zmielonych migdałów
  • 3/4 szkl. cukru
  • 3/4 szkl. miodu, np. spadziowego
  • 4 jajka
  • 15 dag masła
  • 1 szkl. gęstej śmietany
  • po 10 dag posiekanych migdałów i małych rodzynek
  • po 1 łyżeczce proszku do pieczenia i sody
  • 2 łyżki przyprawy do piernika

- dekoracja

  • 5 łyżek migdałów
  • 3 łyżki posiekanych orzechów
  • 2 łyżki jasnego miodu
  • 1 łyżka oleju kokosowego lub słonecznikowego
  • 1 łyżka soku jabłkowego
  • laski cynamonu
  • gwiazdki anyżu

Sposób przygotowania

Naj
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na