Reklama

Reklama

Migdałowo-czekoladowy tort Philadelphia

Bez pieczenia.


Reklama

Składniki:

  • 75 g masła
  • 150 g herbatników
  • 6 płatów białej żelatyny
  • 100 g migdałów
  • 125-140 g gorzkiej czekolady
  • 400 g śmietany kremówki
  • 400 g kremowego twarożku
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 75 g płynnego miodu
  • 25 g cukru
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • 30 g płatków migdałowych
  • Olej do formy

Przygotowanie:

Dno tortownicy posmarować olejem (26 cm). Masło roztopić, dodać pokruszone herbatniki, dobrze wymieszać. Nałożyć do tortownicy docisnąć, tak, aby powstał spód ciasta. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Migdały posiekać i uprażyć na patelni bez tłuszczu, ostudzić.

100 g czekolady posiekać. Śmietanę ubić i odstawić w chłodne miejsce. Twarożek, jogurt, miód, cukier i cukier waniliowy wymieszać. Żelatynę odcisnąć, roztopić, zmieszać z 1-2 łyżkami, a następnie z resztą kremu. Zmieszać z bitą śmietaną, migdałami i czekoladą, nałożyć na spód ciasta i wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Płatki migdałowe uprażyć na patelni bez tłuszczu. Tort posypać płatkami migdałowymi i wiórkami czekoladowymi.

Dowiedz się więcej na temat: Migdałowo-czekoladowy tort Philadelphia

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje