Mini babeczki z pasztetem i słodko – kwaśnym musem

Babeczki na słono? Czemu nie!

Babeczki
Babeczkimateriały prasowe

Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy i siekamy razem z masłem, dodajemy żółtko wymieszane  z odrobiną wody i wyrabiamy jednolite ciasto. Następnie dość cienko, wykładamy ciastem mini foremki. Układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, przez ok. 20 minut (aż osiągną złoty kolor). Zaraz po upieczeniu babeczki wyjmujemy z foremek. Do gotowych babeczek przekładamy pasztet i mus.

Pasztet i mus:

Przyprawy gotujemy przez ok. 5 minut w małej ilości wody. Mięso kroimy na małe kawałki i wkładamy do dużego garnka, dodajemy drobno posiekaną cebulę i ostudzony wywar. Gotujemy na małym ogniu, a następnie dusimy pod przykryciem, aż mięso zmięknie (przez ok. 1 godzinę). Pod koniec gotowania, dodajemy bułkę i sparzoną we wrzątku wątróbkę. Po wystudzeniu mięsa mielimy

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas