Mini tartaletki z aksamitnym musem
Z czekoladą i awokado.

Składniki
- 2 małe, dojrzałe awokado
- dwie czubate łyżki kakao
- 1 banan
- 2 łyżki miodu
- pół tabliczki gorzkiej czekolady
- 12 Babeczek mini do nadzień słodkich (np. od Dan Cake)
Sposób przygotowania:
1. Awokado przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę, obieramy ze skórki i kroimy na małe kawałki. Dodajemy obranego ze skórki banana pokrojonego na kawałki, kakao i miód. Wszystko dokładnie miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej masy.
2. Gotową masę przekładamy do mini babeczek dan cake. Gorzką czekoladę strugamy obieraczką do warzyw i obsypujemy każdą nadzianą musem babeczkę. Gdyby masa wydała się zbyt gęsta, można dodać odrobinę mleka.
Smacznego!