Mini tartaletki z aksamitnym musem

Z czekoladą i awokado.

Mini tartaletki z aksamitnym musem
Mini tartaletki z aksamitnym musem materiały prasowe

Sposób przygotowania:

1. Awokado przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę, obieramy ze skórki i kroimy na małe kawałki. Dodajemy obranego ze skórki banana pokrojonego na kawałki, kakao i miód. Wszystko dokładnie miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej masy.

2. Gotową masę przekładamy do mini babeczek dan cake. Gorzką czekoladę strugamy obieraczką do warzyw i obsypujemy każdą nadzianą musem babeczkę. Gdyby masa wydała się zbyt gęsta, można dodać odrobinę mleka.

Smacznego!

Zmysłowe smaki: Jak obrać i jeść awokadoInteria.tv
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas