Minimuffinki z groszkiem
Smaczne i proste w przygotowaniu

Składniki
- 15 dag półtłustego twarogu
- 3 łyżki sera typu feta
- 1/2 szkl. groszku
- 15 dag mąki
- 2 jajka
- 70 ml mleka
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka rozmarynu
- pieprz
- olej
4-5 porcji
Sposób przygotowania
1. Twaróg zmiksuj z fetą, jajkami, mlekiem i rozmarynem. Mąkę przesiej z proszkiem i porcjami domieszaj do masy twarogowej. Na końcu połącz z groszkiem, dopraw pieprzem. 2. Gładkie foremki do muffinków wysmaruj olejem. Do każdej włóż po porcji ciasta do 1/2 ich wysokości. Piecz ok. 20 minut w 180º C, do suchego patyczka. Pod koniec pieczenia możesz posypać startym serem.