Nie wyrzucaj pieniędzy do kosza. "Żelazny" produkt odmieni twoje dania.

Szpinakowe naleśniki można uznać za danie resztkowe. Na pewno jest smaczne!
Szpinakowe naleśniki można uznać za danie resztkowe. Na pewno jest smaczne!123RF/PICSEL

Kiedy szpinak trzeba wyrzucić?

Co zrobić ze szpinaku? Najprostsze rozwiązanie

Świeże liście szpinaku o soczysto zielonym kolorze, z widocznymi kroplami wody na powierzchni, ułożone ciasno obok siebie.
Szpinak to warzywo uniwersalne, ale najzdrowsze są świeże liście123RF/PICSEL
  • szpinak 80 g
  • czosnek 2 ząbki
  • oliwa 100 ml
  • orzechy włoskie (lub dowolne) 50 g
  • ser twardy (np. grana padano)
  • sok z cytryny
  • sól i pieprz

Szybki farsz. Idealny, kiedy nie mamy pomysłu

Kromki świeżego pieczywa bagietkowego z dużą ilością zielonego, ziołowego masła czosnkowego, układane na drewnianej desce, z widoczną kremową i chrupiącą strukturą.
Szpinak można podsmażyć z masłem i cebulką, a później dodać do kanapek123RF/PICSEL

Czas na zielone naleśniki!

Stos zielonych naleśników ułożonych na białym talerzu, obok widoczne jajka w kartonie oraz szklany pojemnik, prawdopodobnie z mlekiem
Naleśniki szpinakowe nasycą oczy zielenią123RF/PICSEL
  • 1 szklanka mąki pszennej,
  • 1 szklanka mleka,
  • 3/4 szklanki wody,
  • 2 jajka,
  • 3 łyżki oleju roślinnego,
  • szczypta soli,
  • pulpa szpinakowa.
Zamieszkanie: Ile kosztuje przydomowy schron? Cena dla wielu będzie zaskoczeniemAleksandra SuławaINTERIA.PL