Minipizza na bułce

Maluchy uwielbiają takie dania. Minipizze możesz podać dziecku, które skończyło dwa latka.

Takie minipizze smakują wyśmiencie.
Takie minipizze smakują wyśmiencie. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1 łyżka oliwy
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 150 ml przecieru pomidorowego
  • 50 g tartego żółtego sera
  • 1 pomidor
  • kilka listków bazylii
  • 1 kajzerka

Przygotowanie:

1. Oliwę podgrzej w rondlu. Podsmaż pokrojony czosnek i obraną, posiekaną cebulę (przez około 3-4 minuty).

2. Dodaj przecier pomidorowy i gotuj, aż sos stanie się gęsty. Po zdjęciu z ognia dorzuć listki bazylii oraz sól i pieprz do smaku.

3. Bułkę przekrój wzdłuż, opiecz w piekarniku przez 2 minuty, a następnie posmaruj przygotowanym wcześniej sosem.

4. Na kajzerkę połóż pokrojonego pomidora i posyp żółtym serem.

5. Wstaw minipizzę do rozgrzanego do 200°C piekarnika i zapiecz na jasnozłoty kolor.

Domowe chipsy - z cukinii!Interia Kulinaria
Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas