Reklama

Reklama

Minipizza na bułce

Maluchy uwielbiają takie dania. Minipizze możesz podać dziecku, które skończyło dwa latka.

Składniki:


  • 1 łyżka oliwy
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 150 ml przecieru pomidorowego
  • 50 g tartego żółtego sera
  • 1 pomidor
  • kilka listków bazylii
  • 1 kajzerka

Przygotowanie:

Reklama

1. Oliwę podgrzej w rondlu. Podsmaż pokrojony czosnek i obraną, posiekaną cebulę (przez około 3-4 minuty).

2. Dodaj przecier pomidorowy i gotuj, aż sos stanie się gęsty. Po zdjęciu z ognia dorzuć listki bazylii oraz sól i pieprz do smaku.

3. Bułkę przekrój wzdłuż, opiecz w piekarniku przez 2 minuty, a następnie posmaruj przygotowanym wcześniej sosem.

4. Na kajzerkę połóż pokrojonego pomidora i posyp żółtym serem.

5. Wstaw minipizzę do rozgrzanego do 200°C piekarnika i zapiecz na jasnozłoty kolor.

Dowiedz się więcej na temat: minipizza

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje