Mintaj w pomidorach
Doskonały obiad.

Składniki:
- 60 dag filetów z mintaja, - 1/2 kg ziemniaków, - 1/2 kg pomidorów, - 3 łyżki soku z cytryny, - sól, pieprz, - suszone zioła: oregano, tymianek, natka, - 2 łyżki oleju
Przygotowanie:
Ziemniaki obrać, ugotować, po ugotowaniu pokroić na ćwiartki i usmażyć na oleju na złot kolor. Pomidory umyć, pokroić na cząstki. W tym samym czasie umyć filety z mintaja i skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym, obłożyć pomidorami i ziemniakami, posypać ziołami, skropić olejem. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 st. C przez 40 minut. Czas przygotowania: 1 godzina Przepis na 4 porcje
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!