Mintaj w pomidorach
Doskonały obiad.
- 60 dag filetów z mintaja,
- 1/2 kg ziemniaków,
- 1/2 kg pomidorów,
- 3 łyżki soku z cytryny,
- sól, pieprz,
- suszone zioła: oregano, tymianek, natka,
- 2 łyżki oleju
Przygotowanie:
Ziemniaki obrać, ugotować, po ugotowaniu pokroić na ćwiartki i usmażyć na oleju na złot kolor. Pomidory umyć, pokroić na cząstki. W tym samym czasie umyć filety z mintaja i skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym, obłożyć pomidorami i ziemniakami, posypać ziołami, skropić olejem. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 st. C przez 40 minut.
Czas przygotowania: 1 godzina
Przepis na 4 porcje
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!