Miodowo-musztardowe kiełbaski

Grillowana przekąska.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 750 g małych ziemniaków,
- 350 g pomidorów koktajlowych,
- 2 pęczki rukoli,
- 100 g średnio ostrej musztardy,
- 100 g miodu,
- 3 łyżki octu winnego (białego),
- 4 łyżki oleju,
- sól,
- biały pieprz,
- 1 mała cukinia,
- 4 kiełbaski do pieczenia,
- majeranek do dekoracji

Przygotowanie:

Wszystkie warzywa i zioła umyć i osuszyć. Ziemniaki wrzucić do wrzątku i gotować 20 minut. Odcedzić , przelać zimną wodą, zdjąć skórki i pozostawić do ostygnięcia. Pomidory poprzekrawać. Musztardę i miód rozrobić na gładko. Z tego odłożyć 6 łyżek, a do pozostałej masy musztardowo-miodowej wmieszać najpierw ocet potem olej. Przyprawić solą i pieprzem. Marynatę zmieszać z ziemniakami, pomidorami i rukolą. Obieraczką skroić z cukinii długie wstęgi i owinąć wokół kiełbasek. Kiełbaski natrzeć pozostawioną marynatą i piec na rozgrzanym grillu ok. 10 minut. Kiełbasę podawać z sałatką ziemniaczaną. Dekorować majerankiem.
Czas przygotowania 60 minut
Jedna porcja zawiera 3310 kJ/791 kcal

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas