Miodowo-musztardowe kiełbaski
Grillowana przekąska.

Składniki dla 4 osób:
- 750 g małych ziemniaków, - 350 g pomidorów koktajlowych, - 2 pęczki rukoli, - 100 g średnio ostrej musztardy, - 100 g miodu, - 3 łyżki octu winnego (białego), - 4 łyżki oleju, - sól, - biały pieprz, - 1 mała cukinia, - 4 kiełbaski do pieczenia, - majeranek do dekoracji
Przygotowanie:
Wszystkie warzywa i zioła umyć i osuszyć. Ziemniaki wrzucić do wrzątku i gotować 20 minut. Odcedzić , przelać zimną wodą, zdjąć skórki i pozostawić do ostygnięcia. Pomidory poprzekrawać. Musztardę i miód rozrobić na gładko. Z tego odłożyć 6 łyżek, a do pozostałej masy musztardowo-miodowej wmieszać najpierw ocet potem olej. Przyprawić solą i pieprzem. Marynatę zmieszać z ziemniakami, pomidorami i rukolą. Obieraczką skroić z cukinii długie wstęgi i owinąć wokół kiełbasek. Kiełbaski natrzeć pozostawioną marynatą i piec na rozgrzanym grillu ok. 10 minut. Kiełbasę podawać z sałatką ziemniaczaną. Dekorować majerankiem. Czas przygotowania 60 minut Jedna porcja zawiera 3310 kJ/791 kcal
Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!