Miso z sezamem

Dla miłośników dań orientalnych.

Składniki

  • 1 opakowanie tofu
  • 1 opakowanie makaronu sojowego
  • 1 kg pieczarek
  • 20 g wodorostów wakame
  • 1 cebula dymka
  • 3 łyżki pasty miso
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 200 g Sezamu np. Bakalland
  • Pęczek szczypiorku

Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy 3 litry wody, dodajemy pastę miso oraz sos sojowy. Do tak przygotowanego, podgrzanego bulionu przekładamy  pieczarki w całości i gotujemy przez kilka minut. Tofu kroimy w kostkę, cebule w kawałki, a makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do miseczek rozkładamy makaron, tofu oraz cebulę, zalewamy bulionem i posypujemy szczypiorkiem oraz sezamem. 

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje