Mistrzowskie śniadanie
Najważniejsze to dobrze zacząć dzień! Mistrzyni boksu i gwiazda MasterChefa pokazują, jak to zrobić.
Ona jest mistrzynią mieszanych sztuk walki, on zdobył popularność jako uczestnik programu MasterChef, a dziś jest właścicielem restauracji. We wspólnej książce dzielą się swoimi ulubionymi daniami (nie tylko na śniadanie). Jan je przygotował, a Joanna opatrzyła opowieściami o tym, jak jeść, odpoczywać i... jak nie odpuszczać.
Superomlet z ziołami
Sposób przygotowania
1. Masło rozgrzej na patelni. Jajka rozmąć z solą, ziołami i ziarnami. Wylej na patelnię. Posyp czarnuszką.
2. Smaż jajka, zagarniając je lekko z każdej strony, od brzegów do środka. Gdy omlet będzie prawie ścięty, złóż go na pół lub zwiń w rulon. Podawaj z awokado i pomidorkami, posypany koperkiem.
Gryczana granola do jogurtu i owoców
Sposób przygotowania
1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i wysyp płaską warstwą na blaszce do pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C i piecz 15 minut. Sprawdzaj, czy granola się nie przypala. Po tym czasie wyjmij, zamieszaj i piecz jeszcze 10 minut, aż się zezłoci.
2. Wyjmij granolę z piekarnika i studź, mieszając, aby się nie zbiła w grudę. Ostudzoną przełóż do zamykanego słoja. Podawaj z jogurtem i owocami.