Mizeria z cebulką
Do obiadu - jak znalazł.
- 8 kg ogórków,
- 1 kg cebuli,
- 5 marchwi,
- 2 pęczki natki pietruszki,
- 2 główki czosnku,
- sól,
Zalewa:
- 1 szklanka octu,
- 1 szklanka cukru,
- 4 szklanki wody,
- liście laurowe, 1 szklanka oleju,
- ziele angielskie, sól
Przygotowanie:
Ogórki umyć, obrać, pokroić w talarki. Cebulę obrać, pokroić w plasterki. Marchew zetrzeć na tarce. Natkę pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę. Ogórki, cebulę, marchewkę, natkę i czosnek wymieszać, posolić. Odstawić na godzinę. Składniki zalewy zagotować. Mizerię włożyć do słoików, zalać zalewą, pasteryzować.
Czas przygotowania 40 minut
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!