Młode ziemniaczki z twarożkiem i krewetkami
Lekka propozycja na lato.

Składniki na 4 porcje:
- 1 kg młodych ziemniaków, - 1 duży pęczek rzodkiewki, - ogórek sałatkowy (200 g), - pęczek zielonej cebulki, - pęczek koperku, - 500 g chudego twarożku, - 100 g Creme-fraiche, - 75 g jogurtu naturalnego, - 100 g krewetek (z zalewy), - sól, biały pieprz
Przygotowanie:
Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować w mundurkach. Rzodkiewki umyć, odłożyć kilka do dekoracji, resztę pokroić w słupki. Ogórka przekroić wzdłuż na 4 części, a następnie pokroić na cienkie plasterki. Cebulkę i koperek umyć, odłożyć trochę do dekoracji, resztę posiekać. Twarożek, Creme-fraiche i jogurt dobrze wymieszać. Wmieszać plasterki ogórka, koperek, cebulkę, rzodkiewki i krewetki. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z ziemniaczkami. Dekorować rzodkiewką i koperkiem. Czas przygotowania: 40 minut Jedna porcja zawiera: 1510 kJ/361 kcal