Młode ziemniaczki z twarożkiem i krewetkami

Lekka propozycja na lato.

Ziemniaki to zawsze dobry pomysł na obiad
Ziemniaki to zawsze dobry pomysł na obiad123RF/PICSEL

Składniki na 4 porcje:

- 1 kg młodych ziemniaków,
- 1 duży pęczek rzodkiewki,
- ogórek sałatkowy (200 g),
- pęczek zielonej cebulki,
- pęczek koperku,
- 500 g chudego twarożku,
- 100 g Creme-fraiche,
- 75 g jogurtu naturalnego,
- 100 g krewetek (z zalewy),
- sól, biały pieprz

Przygotowanie:

Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować w mundurkach. Rzodkiewki umyć, odłożyć kilka do dekoracji, resztę pokroić w słupki. Ogórka przekroić wzdłuż na 4 części, a następnie pokroić na cienkie plasterki. Cebulkę i koperek umyć, odłożyć trochę do dekoracji, resztę posiekać. Twarożek, Creme-fraiche i jogurt dobrze wymieszać. Wmieszać plasterki ogórka, koperek, cebulkę, rzodkiewki i krewetki. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z ziemniaczkami. Dekorować rzodkiewką i koperkiem.
Czas przygotowania: 40 minut
Jedna porcja zawiera: 1510 kJ/361 kcal

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas