Mój ojciec co roku robi go na Wielkanoc. Smakuje całej rodzinie

InteriaKobieta Redakcja

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
299
Udostępnij
Sos tatarski to popularne danie wielkanocne
Sos tatarski to popularne danie wielkanocne 123RF/PICSEL
  • w wersji po wiedeńsku dodaje się do niego pokrojone korniszony, kapary i natkę pietruszki 
  • w wersji po francusku dodaje się roztarte żółtko z jaja na twardo, posiekane białko i szczypiorek. 

Zobacz również:

    Sprawdzony przepis na sos tatarski. Zawsze się udaje

    Składniki

    • dwa słoiczki grzybków marynowanych
    • trzy ogórki kiszone
    • cebula biała
    • dwa jajka ugotowane na twardo
    • majonez wedle uznania
    • cztery łyżki musztardy
    • szczypta cukru
    • sól i pieprz do smaku
    • 2 słoiczki grzybków marynowanych
    • 3 ogórki kiszone cebula biała
    • 2 jajka ugotowane na twardo
    • majonez wedle uznania 
    • 4 łyżki musztardy 
    • szczypta cukru 
    • sól i pieprz do smaku

    Przygotowanie:

    1. Marynowane grzybki leśne odsącz na sitku i pokrój w drobną kosteczkę. 
    2. Ogórki kiszone również pokrój w kostkę, podobnie jak cebulkę. 
    3. Przełóż składniki do miski i wymieszaj, dodaj majonez, musztardę i dopraw. 
    4. Całość dokładnie wymieszaj i włóż do lodówki. 
    Video Player is loading.
    Loaded: 0%
    • subtitles off, selected
    Current Time 0:00
    Duration -:-
    Stream Type LIVE
    reklama
    dzięki reklamie oglądasz za darmo
    „Ewa gotuje”: Sałatka obiadowa
    „Ewa gotuje”: Sałatka obiadowaPolsatPolsat
    emptyLike
    Lubię to
    Lubię to
    like
    152
    Super
    relevant
    67
    Hahaha
    haha
    44
    Szok
    shock
    16
    Smutny
    sad
    10
    Zły
    angry
    10
    Lubię to
    like
    Super
    relevant
    299
    Udostępnij
    Oceń artykuł
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
    Przejdź na