Reklama

Reklama

Mozarella sticks

Mozarella sticks to kawałki panierowanej mozzarelli. Zwykle podaje je się jako przystawkę. Do mozarella sticks świetnie pasują różnego rodzaju sosy.

Składniki

  • 300 g twardej mozzarelli
  • 100 g bułki tartej
  • 1 duże jajko
  • 4 łyżki mąki
  • olej do smażenia

Mozarella sticks - przygotowanie

1. Mozzarellę pokroić w słupki, otaczać w mące, następnie panierować w jajku i bułce tartej.

2. Umieścić w zamrażalce na 30 minut.

3. Rozgrzać olej, smażyć paluszki na złoto w głębokim tłuszczu.

4. Podawać na ciepło.

Lubisz mozzarellę? Sprawdź, co jeszcze możesz przygotować:

Sałatka z mozzarellą

Trzy ciekawe dania z mozzarellą

Reklama

Smażona mozzarella

Zobacz również:

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: Mozarella sticks | ser mozzarella | przystawki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje