Lepsza od pasty z awokado? Wielu wskazuje, że jest najsmaczniejsza

Natalia Jabłońska

Jak przygotować smaczną pastę z bobu?
Jak przygotować smaczną pastę z bobu?123RF/PICSEL

Dlaczego warto jeść bób?

Bób po libańsku to zdrowsze i smaczniejsze zastępstwo dla czipsów
Bób po libańsku to zdrowsze i smaczniejsze zastępstwo dla czipsówbhofack2123RF/PICSEL

Pasta kanapkowa z bobu - składniki

  • 500 g świeżego bobu,
  • 4 łyżki oliwy,
  • 4-8 łyżek soku z cytryny lub z limonki
  • 1 ząbek czosnku,
  • 5 łyżek lodowatej wody,
  • 4 listki świeżej mięty,
  • sól i pieprz.

Pasta kanapkowa z bobu - przepis

Zobacz również:

Wstajemy rano, wychodzimy na balkon i zrywamy sobie truskawki, które dodamy do owsianki. Na obiad? Pomidorki do sałatki! Po obiedzie – mięta na dobre trawienie, a wieczorem – melisa, żeby wyciszyć się przed snem.materiały promocyjne
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?