Mozarella z ogórkami
Do szybkiego przygotowania.

Składniki:
- 0,5 kg. ogórków, - 2 gomółki sera mozarella, - 2 łyżki siekanej natki pietruszki, - 2 ząbki czosnku, - 1 łyżka białego octu winnego, - 4 łyżki masła
Przygotowanie:
Ogórki obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w plasterki, oprószyć solą i odstawić na kilka minut aby puściły wodę. Osączyć na ręcznikach papierowych. Na rozgrzanym maśle lekko przesmażyć ogórki i ułożyć na plastrach mozarelli. Na tej samej patelni przesmażyć czosnek, dodać siekaną natkę pietruszki, jeszcze chwilę smażyć i zdjąć z ognia. Po lekkim przestudzeniu dodać ocet winny i doprawić sos solą i pieprzem. Polewać przygotowane danie, podawać.
Czas przygotowania 40 min. przepis na 4 osoby.