Reklama

Reklama

Mrożona kawa

Kawa zyska korzenny smak, jeśli wodę zagotujesz z kilkoma goździkami lub nasionami kardamonu, a potem schłodzisz.

Składniki:

  • 2-3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 200 ml zimnej wody
  • 3 łyżeczki cukru (lub tylko jedna, jeśli wolisz gorzką kawę)
  • 4 kostki lodu
  • 2 gałki lodów śmietankowych (mogą być kawowe lub czekoladowe)
  • 100 g kremówki
  • cukierki-ziarenka kawy do dekoracji

Reklama

Przygotowanie:1. Zmiksuj kawę, wodę i 2 łyżeczki cukru. Przelej do szklanek.

2. Ubij śmietanę z łyżeczką cukru. Przełóż do torebki foliowej z uciętym rogiem.

3. Dodaj do kawy po 2 kostki lodu i po gałce lodów. Wyciśnij po kleksie śmietany, na wierzchu ułóż kawowe cukierki.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje