Muffinki szpinakowe z parmezanem

Muffinki szpinakowe
Muffinki szpinakowe Picsel123RF/PICSEL
  • 3 łyżki oliwy
  • 150 g świeżego szpinaku
  • 1 mały ząbek czosnku
  • sól i pieprz
  • 60 g masła
  • 200 ml mleka
  • 2 średnie jajka
  • 280 g mąki
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka cukru
  • 2 płaskie łyżeczki soli
  • 1 suszona mała papryczka chili
  • 250 g serka ricotta
  • 50 g startego parmezanu
  • 3 łyżki orzeszków pini  
  • 4 łyżki posiekanej bazylii
  • 2 łyżki posiekanego tymianku i oregano
Ciasto z pianką i malinamiTV InteriaTV Interia
Show
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?