Muffiny jabłkowo - bananowe
Takie śniadanie polubi każdy!

Składniki:
- 1 i 2/3 szklanki mąki
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szklanka płatków owsianych
- 3/4 szklanki brązowego cukru
- 3/4 łyżeczki cynamonu
- 2 jabłka i dojrzały banan, rozgnieciony
- 1/3 szklanki oleju
- jajko
- 3/4 szklanki maślanki
- 2 łyżeczki cukru pudru
Przygotowanie:
1. Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, płatki owsiane, brązowy cukier i 1/2 łyżeczki cynamonu. Dodaj obrane i starte na tarce jedno jabłko oraz banan.
2. Oddzielnie wymieszaj olej, jajko i maślankę. Połącz wszystkie składniki i przełóż ciasto do foremek.
3. Drugie jabłko pokrój w plasterki. Ułóż je na wierzchu babeczek, posyp resztą cynamonu wymieszanego z cukrem pudrem. Piecz 25 minut.