Reklama

Reklama

Muffiny jajeczne

Idealne na śniadanie!

Składniki dla: 6 sztuk

Składniki

  • 4 jajka
  • 3 łyżki mleka
  • szczypiorek
  • czerwona papryka
  • 3 plastry szynki
  • 3 plastry sera żółtego
  • olej kokosowy do wysmarowania formy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Paprykę, szczypiorek, szynkę i ser pokroić drobno. Jajka rozbełtać, wymieszać z mlekiem, solą i pieprzem.

Reklama

Foremki do muffinek wysmarować olejem, włożyć najpierw suche składniki i zalać je masą jajeczną. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni, na ok. 20 minut. Podawać z pieczywem.


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje