Muffiny z serem i szynką

Szynkę pokrój w drobną kostkę. Do miski wbij jajka i roztrzep widelcem.

Muffiny z serem i szynką
Muffiny z serem i szynką123/RF PICSEL123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Szynkę pokrój w drobną kostkę. Do miski wbij jajka i roztrzep widelcem. Wlej mleko, olej, dodaj szynkę, zioła i wymieszaj. Do drugiej miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, sól i wymieszaj. Połącz zawartość obu naczyń i wymieszaj.

2. Formę na muffinki wysmaruj masłem i wlej trochę ciasta do zagłębień formy. Do każdego wbij jajko i przykryj resztą ciasta. Posyp startym serem i piecz w temperaturze 190°C przez 25 minut. Posyp szczypiorkiem.

Czas przygotowania: ok. godziny

Zmysłowe smaki: Pastel AztecaInteria.tv
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas