Multicooker: Gołąbki

Czas przygotowania: 10 minut. Czas w Multicookerze: 1 h 50 minut. Program: boil, stew. Porcji: 4.

Gołąbki
Gołąbkimateriały prasowe

Składniki

  • 1 główka kapusty
  • 1 kg mięsa mielonego
  • 2 cebule
  • 300 g ryżu
  • 1 marchewka
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka cukru
  • sól i przyprawy do smaku

Sposób przygotowania

1. Liście kapusty umieścić w misie, zalać wodą.

2. Nacisnąć przycisk MENU i ustawić program BOIL. Nacisnąć przycisk COOKING TIME i ustawić czas na 10 minut. Zamknąć pokrywę i nacisnąć przycisk START. Po upływie tego czasu odłączyć urządzenie i pozostawić do ostygnięcia.

3. Do mielonego mięsa dodać przyprawy, posiekaną cebulę i surowy ryż, dokładnie wymieszać.

4. Z masy ulepić kulki i umieścić na liściu kapusty, a następnie zawinąć.

5. Pokrojoną marchew i cebulę umieścić w misie. Nacisnąć przycisk MENU, ustawić program STEW i czas na 1 godzinę i 40 minut.

6. Po 10 minutach dodać wodę, cukier, sól i pieprz. W sosie umieścić gołąbki. Dodać koncentrat pomidorowy. Zamknąć pokrywę.

7. Kiedy program dobiegnie końca, urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję trzymania ciepła KEEP WARM.

8. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.

Jak przygotowywać potrawy w Multicookerze Philips
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas