Multicooker: Makaron z brokułami i fetą
Czas przygotowania: 10 minut. Czas w Multicookerze: 25 minut. Program: stew. Porcji: 4.
Składniki
- 400 g różyczek brokuła
- 135 g sera feta
- ząbek czosnku
- 250 g makaronu rurki
- 630 ml wody
- 150 g gęstego jogurtu naturalnego
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
1. Brokuły dokładnie umyć i ułożyć na tacce do gotowania na parze.
2. Do misy wsypać makaron, dolać wody, posolić do smaku. Na wierzch położyć tackę z brokułami.
3. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program STEW. Następnie nacisnąć COOKING TIME i ustawić czas na 20 minut. Zamknąć pokrywę i nacisnąć przycisk START.
4. Kiedy program dobiegnie końca urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję trzymania ciepła KEEP WARM, wtedy do makaronu dodać brokuły, pokrojony czosnek, pokrojoną w kostkę fetę oraz pieprz i sól.
5. Wymieszać wszystko, zamknąć urządzenie i pozostawić na 5 minut.
6. Na koniec dodać jogurt i mieszać aż wszystko się dobrze połączy.
7. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.