Multicooker: Makaron z brokułami i fetą

Czas przygotowania: 10 minut. Czas w Multicookerze: 25 minut. Program: stew. Porcji: 4.

Makaron z brokułami i fetą
Makaron z brokułami i fetąmateriały prasowe

Składniki

  • 400 g różyczek brokuła
  • 135 g sera feta
  • ząbek czosnku
  • 250 g makaronu rurki
  • 630 ml wody
  • 150 g gęstego jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

1. Brokuły dokładnie umyć i ułożyć na tacce do gotowania na parze.

2. Do misy wsypać makaron, dolać wody, posolić do smaku. Na wierzch położyć tackę z brokułami.

3. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program STEW. Następnie nacisnąć COOKING TIME i ustawić czas na 20 minut. Zamknąć pokrywę i nacisnąć przycisk START.

4. Kiedy program dobiegnie końca urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję trzymania ciepła KEEP WARM, wtedy do makaronu dodać brokuły, pokrojony czosnek, pokrojoną w kostkę fetę oraz pieprz i sól.

5. Wymieszać wszystko, zamknąć urządzenie i pozostawić na 5 minut.

6. Na koniec dodać jogurt i mieszać aż wszystko się dobrze połączy.

7. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.

Jak przygotowywać potrawy w Multicookerze Philips
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas