Multicooker: Makaron ze szpinakiem i łososiem
Czas przygotowania: 10 minut. Czas w Multicookerze: 25 minut. Program: stew. Porcji: 4.
Składniki
- 400 g opakowanie szpinaku baby
- 100 g łososia wędzonego
- ząbek czosnku
- 250 g makaronu świderki
- 630 ml wody
- 150 g gęstego jogurtu naturalnego
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
1. Do misy wsypać makaron, dolać wody, posolić do smaku.
2. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program STEW. Następnie nacisnąć COOKING TIME i ustawić czas na 20 minut. Zamknąć pokrywę i nacisnąć przycisk START.
3. Szpinak dokładnie myć i ułożyć na tacce do gotowania na parze.
4. 5 minut przed końcem umieścić tacę ze szpinakiem w Multicookerze.
5. Kiedy program dobiegnie końca urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję trzymania ciepła KEEP WARM, wtedy do makaronu dodać szpinak, czosnek przeciśnięty przez praskę, pokrojonego łososia oraz pieprz i sól. Zamknąć urządzenie i zostawić na 5 minut.
6. Na koniec dodać jogurt i mieszać aż wszystko się dobrze połączy.
7. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.