Multicooker: Makaron ze szpinakiem i łososiem

Czas przygotowania: 10 minut. Czas w Multicookerze: 25 minut. Program: stew. Porcji: 4.

Makaron ze szpinakiem i łososiem
Makaron ze szpinakiem i łososiemmateriały prasowe

Składniki

  • 400 g opakowanie szpinaku baby
  • 100 g łososia wędzonego
  • ząbek czosnku
  • 250 g makaronu świderki
  • 630 ml wody
  • 150 g gęstego jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

1. Do misy wsypać makaron, dolać wody, posolić do smaku.

2. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program STEW. Następnie nacisnąć COOKING TIME i ustawić czas na 20 minut. Zamknąć pokrywę i nacisnąć przycisk START.

3. Szpinak dokładnie myć i ułożyć na tacce do gotowania na parze.

4. 5 minut przed końcem umieścić tacę ze szpinakiem w Multicookerze.

5. Kiedy program dobiegnie końca urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję trzymania ciepła KEEP WARM, wtedy do makaronu dodać szpinak, czosnek przeciśnięty przez praskę, pokrojonego łososia oraz pieprz i sól. Zamknąć urządzenie i zostawić na 5 minut.

6. Na koniec dodać jogurt i mieszać aż wszystko się dobrze połączy.

7. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.

Jak przygotowywać potrawy w Multicookerze Philips
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas