Multicooker: Powidła z czekoladą

Czas przygotowania: 50 min. Czas w Multicookerze: 2 h. Program: jam. Porcji: 6.

Powidła z czekoladą
Powidła z czekoladąmateriały prasowe

Składniki

  • 1 kg śliwek
  • 1 szklanka cukru (250 ml)
  • 50 g mlecznej czekolady
  • 1 łyżeczka cynamonu

Sposób przygotowania

1. Ze śliwek usunąć pestki, wsypać do misy urządzenia, zamknąć pokrywę.

2. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program JAM. Następnie nacisnąć COOKING TIME i ustawić czas na 2 godziny. Nacisnąć przycisk START.

3. Po 30 minutach otworzyć pokrywę i dalej smażyć powidła, od czasu do czasu mieszając.

4. 30 minut przed końcem dodać cukier, czekoladę i cynamon - dokładnie wymieszać.

5. Kiedy program dobiegnie końca urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję KEEP WARM.

6. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.

7. Gotowe powidła przełożyć do słoiczków i zawekować.

Philips Multicooker: Powidła z czekoladą
Jak przygotowywać potrawy w Multicookerze Philips
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas