Reklama

Reklama

Multicooker: Zapiekanka z kurczaka i grzybów

Czas przygotowania: 10 minut. Czas w Multicookerze: 60 minut. Program: fry, stew. Porcji: 4.

Składniki

  • 3 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 30 g masła
  • 1 duża cebula drobno pokrojona
  •  3 łodygi selera naciowego, pokrojone
  • w cienkie paski
  • 250 g grzybów, pokrojonych w paski
  • 1 ząbek czosnku, rozgnieciony
  • 375 ml bulionu drobiowego
  • sól i pieprz
  • 4 łyżki śmietany (opcjonalnie)

Sposób przygotowania

1. Kurczaka oprószyć mąką, umieścić go wraz z masłem w misie urządzenia.

Reklama

2. Nacisnąć przycisk MENU i ustawić program FRY. Nacisnąć przycisk COOKING TIME i ustawić czas na 15 minut. Nacisnąć przycisk START.

3. Przez 10 minut smażyć kurczaka na złocisto-brązowy kolor.

4. Dodać cebulę, seler i smażyć przez pozostałe 5 minut do miękkości.

5. Dodać grzyby i czosnek, wlać bulion, wszystko wymieszać i doprawić do smaku.

6. Nacisnąć przycisk MENU, wybrać program STEW. Nacisnąć przycisk COOKING TIME i ustawić czas na 1 godz. Zamknąć pokrywę i nacisnąć przycisk START.

7. Po zakończeniu gotowania, bezpośrednio przed podaniem, mieszając, dodać śmietanę.

8. Kiedy program dobiegnie końca, urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję trzymania ciepła KEEP WARM.

9. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.


Dowiedz się więcej na temat: Multicooker

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje