Multicooker: Zupa krem z cukinii
Czas przygotowania: 10 minut. Czas w Multicookerze: 25 minut. Program: fry, stew. Porcji: 4.
Składniki
- 640 ml bulionu warzywnego
- 600 g cukinii pokrojonej w kostkę
- 1 średniej wielkości cebula pokrojona
- w plastry
- 1 ząbek czosnku, rozgnieciony
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- lub śmietany
- sól i pieprz
Sposób przygotowania
1. Umieścić wszystkie warzywa w misie urządzenia.
2. Nacisnąć MENU i ustawić program FRY, następnie nacisnąć COOKING TIME na 10 minut i nacisnąć START. Nie zamykając pokrywy, mieszać co jakiś czas.
3. Dodać bulion oraz sól i pieprz do smaku.
4. Ustawić program STEW i COOKING TIME na 15 minut. Zamknąć pokrywę.
5. Kiedy program dobiegnie końca, urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję trzymania ciepła KEEP WARM.
6. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.
7. Dla lepszej konsystencji zupy można ją zblendować i dodać 1 łyżkę jogurtu naturalnego lub śmietany.