Reklama

Reklama

Mus czekoladowy

Gdy masz ochotę na coś słodkiego, przygotuj domowy deser czekoladowy. Jest zdrowszy niż sklepowe słodycze, a smakuje wyśmienicie!

Składniki

  • 3 jajka
  • 1 kg twarogu mielonego
  • 25 dag masła
  • 1 szklanka cukru
  • 2 op. budyniu śmietan.
  • 1/2 tabl. czekolady gorzkiej
  • 1/2 tabliczki czekolady białej
  • 1 op. herbatników (ok. 25 dag)

Sposób przygotowania

1. Ciasteczka wysyp na dno pucharków. Twaróg, jajka, masło, cukier wymieszaj, a następnie podgrzej. Gdy masa będzie bliska wrzenia, stopniowo wsypuj budyń, mieszając, by nie powstały grudki. Zagotuj, a następnie zdejmij z palnika. 

2. Masę podziel na dwie części. Do jednej dodaj połamaną białą, a do drugiej ciemną czekoladę. Wymieszaj, aż całkowicie się rozpuszczą. 

3. Na warstwę ciastek wyłóż najpierw jasną masę, a na nią ciemną. Ostudź. Przed podaniem oprósz czekoladą. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje