Mus czekoladowy
Gdy masz ochotę na coś słodkiego, przygotuj domowy deser czekoladowy. Jest zdrowszy niż sklepowe słodycze, a smakuje wyśmienicie!

Składniki
- 3 jajka
- 1 kg twarogu mielonego
- 25 dag masła
- 1 szklanka cukru
- 2 op. budyniu śmietan.
- 1/2 tabl. czekolady gorzkiej
- 1/2 tabliczki czekolady białej
- 1 op. herbatników (ok. 25 dag)
Sposób przygotowania
1. Ciasteczka wysyp na dno pucharków. Twaróg, jajka, masło, cukier wymieszaj, a następnie podgrzej. Gdy masa będzie bliska wrzenia, stopniowo wsypuj budyń, mieszając, by nie powstały grudki. Zagotuj, a następnie zdejmij z palnika. 2. Masę podziel na dwie części. Do jednej dodaj połamaną białą, a do drugiej ciemną czekoladę. Wymieszaj, aż całkowicie się rozpuszczą. 3. Na warstwę ciastek wyłóż najpierw jasną masę, a na nią ciemną. Ostudź. Przed podaniem oprósz czekoladą.