Mus deserowy z suszonymi morelami

Elegancki deser.

Składniki:

Reklama

- morele,
- 3 jajka,
- 100 g cukru pudru,
- 200 g serka Philadelphia,
- śmietana (36 proc.),
- 4 g rozpuszczonej żelatyny

Przygotowanie:

Namoczonymi w gorącej wodzie morelami wykładamy foremki. Ubijamy 3 jajka z 100 g cukru pudru. Dodajemy po 200 g serka Philadelphia i ubitej śmietany (36 proc.) oraz 4 g rozpuszczonej żelatyny. Musem napełniamy foremki. Stopioną czekoladę wlewamy na folię przez szablon w kształcie choinki. Ozdoba jest gotowa, gdy czekolada zastygnie.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!".

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Lubisz słodkości? Zobacz też:

Dowiedz się więcej na temat: jaja | desery | morele

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje